• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei

Ceainice

Recipientul confectionat de obicei din metal prevazut cu un cioc, capacel si maner, folosit pentru a fierbe apa in procesul de pregatire a ceaiului este numit Ceainic. Acesta poate fi incalzit prin diferite metode cum ar fi : plasandu-l pe aragar folosind caldura generata de flacara  sau folosind energie electrica print-un sistem intern electric.

Ceainicul a fost prima data folosit in Mesopomia in scopuri diferite,dar nu pentru a gatii mancare. De-a lungul timpului aceste containere au fost folosite din ce in ce mai des in bucatarie, de exemplu in China, aceste recipeint erau realizate din metal fiind plasata direct pe flacara deschisa.

Cuvantul Ceainic este originar de pe vremea vikingilor numit “ketill ”. In zilele noastre aceste ceainice sunt folosite pe aragaz este confectionat din otel inoxidabil, facandu-l  mult mai usor fata de cele din fier, mult mai rezistent la temperaturi inalte si la cracaputuri ce pot aparea din cauza acesteia.Deasemenea aceastea mai fot fi confectionate din cupru, aluminiu, ceramicam etc

Avantajele flosirii Ceainicelor:

  • Forma si natura inchisa a acestuia reduce pierderile de caldura si duce la fierbere mult mai rapid
  • Utilizarea exclusiva pentru incalzirea apei inseaman ca bauturile calde nu pot fi contaminate cu pete de grasime sau reziduri alimentare
Showing all 3 results