• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei

Cafea Verde Macinata

Cafeaua verde macinata este evident cafea verde boabe dupa ce a trecut prin procesul de macinare, dar in nici un caz nu sunt tratate termic.

Faptul ca aceasta cafea verde este macinata consituie un avantaj pentru cei care nu doresc sa bea cafea verde boabe deoarece cafeaua verde este foarte greu de macinat.

O cana de cafea verde macinata furnizeaza aproximativ 400 mg de antioxidanti, din care 160mg sunt polifenoli.

Antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei din ceaiul verde, iar spre deosebire de cafeaua prajita, consumul de cafea verde macinata nu are efecte negative.

Cafeaua verde macinata este singura cafea care contine trei substante esentiale pentru mentinerea siluetei: acidul clorogenic, cafestolul si kahweol – sunt substante reputate pentru calitatile lor detoxifiante si  stimuleaza proprietatile depurative ale ficatului si ajuta la eliminarea toxinelor.

Principalii antioxidanti din cafeaua verde macinata sunt polifenolii care sunt absorbiti rapid de corpul uman protejand organismul impotriva distrugerii celulelor si a radicalilor liberi din fluxul sangvin. Ca rezultat, procesul de îmbatrânire este încetinit si are loc îmbunatatirea circulatiei si întarirea musculaturii

Ce este cafeaua Verde?

O intrebare des intalnita printre doritorii de a pierde in greutate si nu numai, este “Ce este Cafeaua verde?”

Boabele de cafea sunt de fapt seminte verzi in interiorul unui fruct rosu. Prajirea acestora transforma semintele maro si asa se creeaza caracteristicile cafelei cu care suntem obisnuiti – aroma si savoare dorita de foarte multi bautorii de cafea.

Ce este cafeaua verde?

Boabele de cafea care nusunt prajite, acestea fiind lasate proaspete si uscate. Aceastea au o cantitate foarte mare de acid clorogenic fiind considerat principalul ingredient activ fitochimic (Acidul clorogenic fiind un conjugat al acidului chinic din acidului cafeic)din boabele de cafea neprajite, acidul fiind folosit in afectiuni precum hipertensiune si diabet, dar si inaccelerarea metabolismului.

Studiu Cafea verde

In urma cu aproximativ 4 ani a avut loc un studiu pentru a observa proprietatile cafelei verzi si daca aceasta poate ajuta in procesul de pierdere in greutate.

Cercetatori ai universitatii Scranton din America, au efectuat un studiu pe 16 oameni supraponderali cu varste intre 22 si 46 de ani, acestia fiind monitorizati pe o perioada de 22 de saptamani in timp ce li se administrau 700mg de extract de cafea verde.

Participantii au fost instructati sa consume cafeaua verde cu 30 de minute inainte de fiecare masa, cercetatorii tinandu-i aproape sub observatie fiecare participant, acestia observand ca participantii acumulau prin macare zilnic aproximativ 2400 de calorii si consumau 400 de calorii prin exercitii fizice zilnice.

Dupa 22 da sapatamani cercetatorii au observat ca participantii scazusera in greutate in medir 7,71 kg, aproape 10,5% din greutatea totala, dar cea mai importanta descoperire fiind o scadere de aproximativ 16% din grasimea corporala.

Cum se consuma cafeaua verde?

Suplementele de acid clorogenic par sa aiba un adevarat beneficiu cand este consumat intre 120-300 de mg, doze mai mari putand fi benefice (dar nu este testat), beneficiile principale fiind asupra circulatiei si a presiunii arteriale, metabolism, cantitate mare de antioxidanti si diabet.

Aceasta se prepara prin procesul de infuzare cu apa care a atins o temperatura aproximativ de 90 de grade Celsius, timp de 4-5 minute(exact ca prepararea unui ceai), cantitatea necesara fiind de aproximativ 60-70 de grame de cafea verde macinata la o cana de 200 de ml.

Bautura rezultata din cafea verde macinata se consuma calda, cu 30 de minute inainte de masa.

Proprietatile cafelei verzi

Interactiunea cu obezitatea

Acidul clorogenic este capabil de a induce pierderea de grasime din organism, actionand ca un agonist PPARa si crescand temeparatura corporala.

Totodata acesta reduce proliferarea de noi celule adipoase prin efectele sale anti-oxidante, scazand  totodata nivelul de colesterol din sange si accelerand metabolismul, iar in combinatie cu un efortul fizic zilnic ajuta la arderea suplimentara a grasimilor.

Consumul de aproximativ 1gr de acid clorogenic poate reduce nivelul de insulina si glucoza, chiar si dupa o masa copioasa si poate taia porfta de mancare. Daca este administrat timp indelungat poate reduce absortia de glucoza in intenstine cu aproximativ 7%.

Neuroprotectie

Acidul clorogenic este capabil sa actioneze ca un anti-oxidant pentru neuroni, luptand impotriva peroxidului de hidrogen indus de stres, ceea ce omoara neuronii. Efectul pare a fi mediat de enzima antioxidant cunoscuta sub numele de NQO1.

Riscul de diabet

Multe studii arata redurecerea riscului de diabet zaharat si imbunatatirea tolerantei la glucoza datorita unui consum regulat de acidului cafeic.

Consumul de cafea verde, datorita acidulu clorogenic scade cu mult mai mult fata de cafeaua prajita riscul diabeului zaharat, fiind un anti-diabetic mult mai eficient fata de acidul cafeic, fiind dozata in consumarea unei cani de cafea verde/ zi.

Showing all 9 results

Preturi afisate nu contin TVA