• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei
cate grame de cafea ies dintr-un kg de cafea

Cate cafele ies dintr-un kg de cafea in domeniul vending?

Cate cafele ies dintr-un kg de cafea in domeniul vending?

Inainte de a lua hotararea de a intra in industria vending, sunt cateva detalii pe care ar trebui sa le cunoasteti, cum ar fi: “Cate cafele ies dintr-un kg de cafea la automatele vending?”

Raspunsul la aceasta intrebare nu este asa de simplu, deoarece totul depinde, normal de dumneavoastra, cei care detineti automatele de cafea, in functie de cat de mult doriti sa castigati la o cafea vanduta, dar trebuie sa aveti in vedere si gradul de multumire al clientulor.

O sa va explicam de ce si o sa dam exemplu pe tipuri de automate de cafea.

Necta – Modelele de automate Necta, cel putin incluzand toate gamele modelelor Necta Brio, Colibri, Venezia, Spazio, Kikko  au un dozator de cafea (dispozitivul atasat de rasnita de cafea care atunci cand se opreste rasnita declanseaza pentru eliberarea cafelei in grupul de cafea unde aceasta este presata si urmeaza sa treaca apa fierbinte prin ea) are o capacitate de dozare intre 6 – 9 grame.

cate grame de cafea ies dintr-un kg de cafea

 

Daca facem un calcul rapid obtinem urmatoaele rezultate:

  • La 6 grame rezulta aprox 166 de cafele, dar aceasta este destul de slaba indiferent de ce cafea s-ar folosi si ar putea fi acceptabila daca creste-ti temperatura cafelei, dar clientii tot vor fi nemultumiti datorita calitatii scazute.
  • La 6.5 grame rezulta aprox 153 de cafele ( aceeasi problema ca la punctul anterior, dar daca reusesti sa il calibrezi, poti scoate o cafea aproape decenta).
  • La 7 grame rezulta aprox 142 de cafele ( la acest gramaj functioneaza majoritatea automatelor de cafea, in special cele pe care le intalniti pe strada si putem spune ca la acest gramaj clientii dumneavoastra vor avea un grad minim -min mediu de satisfactie).
  • La 8 grame rezulta aprox 125 de cafele ( acesta este gramajul recomandat de HQCafe, deoarece la acest gramaj, nu doar veti obtine o cafea tare, dar totodata se poate folosi o cafea care contine un procentaj de aprox 15-30% arabica, oferind arama cafelei distribuite, gradul de satisfactie al clientilor fiind unul mediu spre ridicat.
  • La 9 grame rezulta aprox 111 cafele, iar aici cu siguranta veti asigura un grad ridicat desatisfactie al clientilor.

Atentie!

Pe langa faptul ca trebuie sa aveti in vedere gradul de satisfactie al clientilor si calitatea cafelei servite, mai trebuie sa aveti in vedere si castigul dumneavoatra, castig care din care trebuie sa scadeti: chiria/ luna pentru automat, consumabilele (lapte granulat, ciocolata pudra, ceai pudra, zahar, lingurite)

costuri

Ca si costuri mai puteti trece pe lista: prosoape de hartie/ laveta si solutie de curatat pentru a asigura o igiena adecvata automatului de cafea + deplasarile la automat (benzina).

Aceste costuri va pot impinge sa ridicati pretul cafelei la 1.5 lei unde la un gramaj de 7.5 – 8 grame ati putea avea un castig aproximativ multumitor.

 

Pentru Saeco, Rhea, Bianchi– au un dozator de cafea cu o capacitate de dozare intre 6 – 10 grame.

Estimarile raman aproximativ asemenatoare precum si costurile.

Cate cafele ies dintr-un kg de cafea la automatele vending?

Totul depinde de cat doriti sa castigati dar trebuie sa aveti in vedere toate aspectele precizate mai sus si trebuie sa mentionam ca un gramaj scazut, pe langa faptul ca utilizatorii acelui automat vor fi nemultumiti, aceasta alegere va poate scoate din locatia pe care o ocupati.

Interesul dumneavoastra nu trebuie sa fie inclinat doar catre marirea castigurilor, ci ar trebui sa va ganditi la metode de fidelizare a clientelei deoarece doriti ca fiecare client care gusta cafeua dumneavoastra sa se intoarca sa o guste din nou.

O sa va rugam sa ne raspundeti la cele 3 intrebari de mai jos si o sa va rugam sa ne raspundeti in comentariile acestui articol:

  1. Cate cafele va ies dintr-un kg de cafea?
  2. Ce stragetie abordati pentru marirea vanzarilor?”
  3. Considerati acest articol util?

 

 

Summary
Article Name
Cate cafele ies dintr-un kg de cafea in domeniul vending?
Description
Cate cafele ies dintr-un kg de cafea in domeniul vending?

Share this Post!

About the Author : HQCafe

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.