• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei
cea mai buna cafea din lume

Cea mai buna Cafea din Lume

Cea mai buna Cafea din Lume

Cea mai buna cafea din lume cafeaua Luwak Coffee, produsa in Indonezia si avand pretul de 160$/ 450 de grame.

Kopi Luwak este o cafea obținută din boabele care au fost ingerate de un animal, civeta de palmier (Paradoxurus hermaphroditus), specie asemănătoare zibetei, și care au fost expulzate prin excremente. Aceste animale se hrănesc cu boabele coapte de cafea dar pe care nu le digerează în totalitate.

În limba indoneziană, kopi înseamnă cafea iar luwak- Paradoxurus hermaphroditus. Acest animal pe lângă bobele de cafea se mai hrănește cu insecte, mici mamifere dar și alte fructe. Chiar dacă partea interioară a bobului de cafea nu este digerată aceasta este modificată din punct de vedere chimic de către enzimele ce se află în tubul digestiv al Paradoxurus hermaphroditus-ului, enzime care dau savoare cafelei și care distrugând proteinele reduc din gustul amărui al cafelei. Această enzimă se numește protează.

Excrementele acestui animal sunt recoltate, apoi spălate cu grijă și prăjite ușor pentru a nu distruge aroma complexă pe care au dobândit-o în urma procesului de digestie dintubul digestiv al Paradoxurus hermaphroditus-ului.

Paradoxurus hermaphroditus

Cafeaua Kopi Luwak este recoltată în insulele: Jawa, Sumatra, Bali, Sulawesi, Filipine (aici denumită kape alamid), Timorul de Est (numit kafé laku) și unele regiuni din sudul Indiei.

Summary
Article Name
Cea mai buna Cafea din Lume
Description
Afla care este Cea mai buna Cafea din Lume
Author
Publisher Name
HQCafe
Publisher Logo

Share this Post!

About the Author : Dragos_Dragoi

0 Comment