• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei

Pahare de carton, utile sau nu ?

Pahare de carton, utile sau nu ?

Nu stiu ce m-as face fara paharul de cafea zilnic de la automatul de cafea de langa mine . Paharele de carton nu sunt o inventie noua  . Acestea sunt prezente in vietile noastre de mai bine de 100 de ani .Motivul pentru care paharele de carton au fost create a fost o problema cu igiena, mai précis, necesitatea de a putea folosi un recipient din care sa poti bea un lichid fara a fi nevoit sa refolosesti un pahar deja folosit de cineva. Bun, dar de ce trebuie neaparat sa folosim un pahar de carton si nu unul de plastic ? Un studiu recent a aratat ca bauturile calde consumate din recipiente de plastic contin substante toxice corpului uman si anume Bisphenol A , care este un perturbator endocrin ce poate deregla hormonal sau mai rau produce chiar cancer.  Un alt avantaj ale paharelor de carton fata de cele din plastic este faptul ca sunt biodegradebile, fiind create dintr-o materie prima regenerabila.

Paharele de carton se impart 2 mari grupe : pahare de carton pentru bauturi calde precum cafea , ceai si pahare de carton pentru bauturi reci precum bauturi carbogazoase ,apa  .

Pentru a evita patrunderea fluidului in fibra de hartie, una din fetele cartonului folosit este acoperita cu o pelicula de plastic. Plasticul folosit pentru a acoperi cartonul poate fi polietilena, un plastic ce se poate degrada intre 20 si 30 de ani . O alternativa a acetui plastic ar putea fi acidul polilactic. Cunoscut ca PLA aceasta tip de plastic este biodegradabil avand o perioada de descompunere de cativa ani . Cel mai mare avantaj in folosirea acestui plastic pentru paharele de carton este ca acesta se produce din porumb care este o resursa regenerabila ,nefiind nevoie de petrol . O alta varianta este un strat de ceara aplicat pe interiorul paharului de carton. Problema la aceasta solutie este costul de productie mai ridicat decat alte variante.

Paharele de carton vin in cateva dimensiuni standard. Dimensiunile normale ale paharelor sunt 6oz aprox 150ml, 7oz aprox 180ml ,8 oz, 10oz si 12oz , insa daca doresti sa folosesti pahar de carton pe un tonomat de cafea vending , trebuiesc cumva standardizate dimensiunile gurii paharului. Necesitatile ca un pahar de carton sa functioneze pe automate vending sunt:proprietati antistatice, diametrul buzei sa fie intre 70 si 71 de milimentri ,greutatea acestuia sa fie de minim 4 grame, si inaltimea buzei sa nu fie mai mare de 2.5 mm. Drept urmare nu toate pahare de carton pot fi folosite in automate de cafea, cea ce inseamna ca trebuie sa alegi cu atentie de unde le cumperi . Daca cauti pahare carton de inalta calitate speciale pentru vending Hqcafe comercializeaza o gama larga de pahare cafea de carton.

Summary
Article Name
Pahare de carton, utile sau nu ?
Description
Paharele de carton vin in cateva dimensiuni standard. Dimensiunile normale ale paharelor sunt 6oz aprox 150ml, 7oz aprox 180ml ,8 oz, 10oz si 12oz , insa daca doresti sa folosesti pahar de carton pe un tonomat de cafea vending , trebuiesc cumva standardizate dimensiunile gurii paharului. Necesitatile ca un pahar de carton sa functioneze pe automate vending sunt:proprietati antistatice, diametrul buzei sa fie intre 70 si 71 de milimentri
Author
Publisher Name
Hqcafe
Publisher Logo

Share this Post!

About the Author : Dragos_Dragoi

1 Comment

  1. HQCafe 02/07/2016 at 18:57

    Informativ

Leave a Comment

Your email address will not be published.