Login

Register

Login

Register

  • 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei

Cafea la Ibric Moka Macinata

Obtinuta din cafeau boabe care dupa o selectie minutioasa a boabelor de cafea, avand in vedere mentinerea unui nivel inalt de calitate, intervin procesele de prajire si macinare.

Factori ce influenteza calitatea bauturii obtinute din cafea macinata

Intrebuintari Cafea Macinata si Mod de Preparare

Tot ce trebuie sa stii pentru prepararea Cafelei Macinate

Pisarea cafelei este unul dintre cele mai importante procese de asigurare a calitatii, intrucat gustul bauturii rezultate este influentat de nivelul de macinare,  cantitate de cafea folosita, temperatura apei si timpul in care aceasta cafea macinata are contact direct cu apa.

In cazul in care folositi un expresor de cafea,  nivelul de macinare trebuie sa fie mediu spre inalt, intrucat timpul de contact intre cafea si apa este aproximativ 30 de secunde. Aceasi observatie este valabila si pentru prepararea acestei bauturi la automatele, unde timpul de contact este de aproximativ 40-55 de secunde, dar daca doriti o cafea mai tare, aromata si spumoasa veti avea nevoie de o macinare fina.

Aroma cafealei este pastrata si in functie de temeperatura de fierbere a apei, aceasta avand valoarea optima de 80-90 grade celsius pentru pastrarea aromei si tariei bauturii.

Astfel intotdeauna pentru calitatea optima a bauturii servite trebuie sa luati in cosiderare timpul de preparare, deoarece cu cat timpul de prepare este mai mic cu atat cafeaua macinata trebuie sa aiba o textura mai fina.

Intrebuintari dupa folosire – zat de cafea

Zatul sau cafea eliminata dupa folosirea in procesul prepararii bauturii calde in care se gasesc foarte mult nutrienti benefici organismului unde poate fi folosita ca si masca faciala pentru exfolierea tenului si inca multe alte intrebuintari dar si in gradina dumneavoastra pe post de ingrasamant pentru plante si legume.

Showing all 3 results

Preturi afisate nu contin TVA