• 0734 click aici
  • contact@hqcafe.ro
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Custom Post Type
Filter by Categories
Lumea Cafelei
Totul Despre Consumul de Cafea Neagra - Calorii, Beneficii Sanatate

Totul Despre Consumul de Cafea Neagra – Calorii, Beneficii Sanatate

Totul Despre Consumul de Cafea Neagra – Calorii, Beneficii Sanatate

Tovarasul tuturor momentelor placute, cafeaua, este licoarea delicioasa ce va relaxeaza si va ascute simturile, transformand orice dimineata intr-una deosebita. Aceasta bautura deliciasa ce va incanta simturile cu gustul puternic si amar ascunde o istorie fascinanta.

Prepararea si consumul de cafea ofera o experienta complexa multisenzoriala generata de imbinarea simturilor vizual, olfactiv, gustativ dar si tactil. Experienta completa se desfaroara pe intreaga perioada de pregatire pana la consumul intensei bauturi. Aceasta debuteaza cu aroma de cafea simtita la deschiderea containerului, urmata de senzatiile vizuale generate de culoarea si prezenta spumei cremoase a cafelei, fiind in final desavarsita de senzatia gustativa produsa de aceasta bautura puternica si savuroasa. Experienta senzoriala poate incepe chiar la intrarea intr-un magazin de cafea si la auzul masinii in care se toarna cafea boabe prajita pentru a fi rasnita.

Cafeaua este apreciata de milioane de oameni din întreaga lume și componentele sale au fost indelung cercetate. Luate în ansamblu, cercetarile indica faptul ca, atunci cand este consumata cu moderatie, cafeaua poate contribui la o dietă sănătoasă și echilibrată.

Cercetari recente sugereaza ca simpla sesizare a aromei de cafea poate avea impact asupra vigilentei si ca doar aceasta senzatie poate declansa emotii si evoca amintiri. Studii realizate pe animale de cercetare au aratat ca aroma de cafea boabe prajita poate avea efect de relaxare si reducere a stresului la animalutele ce au fost private de somn.

Beneficiile cafelei negre

Cafeaua negra contine peste 95% apa si, conform ultimelor studii, daca este consumata moderat cantitativ, aceasta nu produce deshidratare. Drept urmare, o ceasca de cafea contribuie la echilibrul hidric cotidian. Aceasta bautura prezinta totusi un usor efect diuretic pe termen scurt, efect dat de cafeina continuta, dar acesta nu este indeajuns de puternic incat sa depaseasca beneficiile consumului bauturilor pe baza de cafea deci mitul conform caruia cafeaua produce modificari ale apei totale in organism precum si a distributiei sale este nefondat.

Calorii Cafea

Cafea neagră nu conține cantități semnificative de macronutrienti, lipide, glucide și proteine ​​și, prin urmare, conține doar 1-2 kcal pe 100ml, fiind un bun aliat al siluetei, atat datorita continutului redus de calorii, cat si datorita compusilor aflati in compozitie.

Cafeaua contine in mod natural o varietate de compuși, inclusiv cafeina si antioxidanți.  Acestea contribuie nu numai la aroma unică, dar si la efectele bine documentate ale cafelei asupra sănătății. Spre exemplu, cafeina este un stimulent al sistemului nervos central

Summary
Totul Despre Consumul de Cafea Neagra - Calorii, Beneficii Sanatate
Article Name
Totul Despre Consumul de Cafea Neagra - Calorii, Beneficii Sanatate
Description
Afla Totul Despre Consumul de Cafea Neagra - Calorii, Beneficii Sanatate
Author
Publisher Name
HQCafe
Publisher Logo

Share this Post!

About the Author : Dragos_Dragoi

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.